Vrnjačka Banja je najposećenija banja u Srbiji – saznajte zašto?

Sadržaj:

Najposećenija banja u Srbiji je Vrnjačka Banja, koju je za prvih 9 meseci 2023. godine posetilo ukupno 150.495 turista, prema zvaničnim podacima “Republičkog zavoda za statistiku”.

Razlozi ovako dobre posećenosti su brojni, od odlične ponude smeštaja, preko kulturnog i sadržaja za uživanje u prirodi, do sve većeg broja turističkih atrakcija. Sve to zajedno i mnogo čega drugog, čine da ovo bude poželjna lokacija, kako za turiste iz zemlje i inostranstva, tako i sve kvalitetnije mesto za život.

U narednim redovima ćemo se detaljnije pozabaviti razlozima visoke posećenosti Vrnjačke Banje i šta je to potrebno da se turisti odluče da svoj godišnji odmor provedu baš ovde.

7 poznatih izvora lekovite vode za lečenje raznih oboljenja

Iako Vrnjačka Banja vremenom postaje sve urbanija sredina i širi svoju ponudu sadržaja, na prvom mestu je ovo jedno od najpoznatijih lečilišta na prostoru Srbije. Često je prvi izbor za boravak kada je u pitanju rešavanje brojnih zdravstvenih tegoba i rehabilitacija.

Na području Vrnjačke Banje postoji 7 izvora tople i mineralne vode.

Čak 4 (Topla voda, Snežnik, Slatina i Jezero) od njih 7 se koristi za balneološku terapiju koja se često preporučuje kod reumatskih bolesti, kožnih oboljenja, bolesti respiratornog sistema, za opuštanje i rehabilitaciju.

Voda se koristi na različite načine: kroz kupke, inhalaciju, irigaciju i terapiju blatom. Smatra se da minerali iz vode, kao što su sumpor, radon, magnezijum i kalijum mogu da pruže razne benefite, poboljšavaju cirkulaciju, umiruju bolove i podstiču oporavak mišića.

Dva izvora vode (Topla voda i Vrnjačko Vrelo) se koriste za flaširanje i konzumiranje mineralne vode – Voda Vrnjci.

Generalno je voda u Vrnjačkoj Banji poznata kao lekovita za razne bolesti žuči, želuca, varenja, dijabetesa, bubrega i mokraćnih puteva.

Prirodna oaza za opuštanje

Vrnjačka Banja je prava mala prirodna oaza, okružena i prožeta bujnom vegetacijom prirode. Zbog velikog broja parkova, počevši od Velikog Vrnjačkog kod hotela Merkur, zajedno sa svojim drvoredima četinarskog i listopadnog lišća koja su “pluća banje”, ona je poznata i kao “Kraljica zelenila”.

Kroz grad protiče omalena Vrnjačka reka, čije žuborenje tokom šetnje uz cvrkut ptica, dodatno opušta. Nedaleko od grada, na svega 25 minuta vožnje automobilom, smeštena je i planina Goč, sa šumovitim proplanicma, savršeno je mesto za aktivniji odmor.

Uskoro će uz gondolu Vrnjačka Banja – Goč, dolazak do ovog planinskog centra biti pravi doživljaj.

Odlična ponuda kulturnog i urbanog sadržaja

Kako bi se posetiocima i meštanima omogućilo, da tokom cele godine pored nepresušnog izvora prirodnih bogatstava, uživaju i u svim aspektima društvenog i kulturnog života, neprestano se radi na unapređenju kompletnog sadržaja banje.

Tu su Vrnjački Zoološki vrt, Vrnjački bioskop u okviru Kulturnog centra grada, Lovefest, Vrnjački karneval, restorani, kafići i veliki broj drugih turističkih atrakcija Vrnjačke Banje. Sagledavajući kompletnu ponudu koju možete videti klikom na link, stiče se utisak kako banja više nije “samo banja”, već i sjajno mesto za ispunjen život i kvalitetno proveden godišnji odmor.

Bogata ponuda smeštajnih kapaciteta

Sećate se početka teksta i podatka da je Vrnjačka Banja najposećenija banja Srbije koja je za prvih 9 meseci 2023. godine ugostila preko 150.000 turista? Podatak zvuči gotovo neverovatno ukoliko niste upoznati sa odličnom ponudom smeštajnih kapaciteta, među kojima su čuveni hoteli i odličan izbor apartmana i stanova za izdavanje.

Razmislite o tome da i sami možete biti neko ko izdaje stanove na ovoj sve popularnijoj turističkoj lokaciji. Kupovina jednosobnog ili dvosobnog stana u našoj zgradi novogradnje Bombona omogućava vam da potencijalno vrlo lako rentirate “stan na dan” ili da ga iznajmljujete na duži period.

Pošaljite brzi upit

Imate pitanje? Upišite svoje kontakt podatke i Bombona tim će Vas kontaktirati u najkraćem roku.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Spoj luksuza i komfora su nešto što je primetno na prvi pogled, a kada se tome dodaju bezbednost boravka, parking i garažna mesta, ali i sjajna lokacija u samom srcu Vrnjačke Banje, na svega nekoliko minuta vožnje od centra, nekretnine u Bomboni dolaze na sam vrh liste prilikom odabira smeštaja kod turista.

U srcu Srbije – na 2.5h vožnje od Beograda, 1.5h od Niša i 1h od Kragujevca

Vrnjačka Banja je odlično povezana sa svim velikim gradovima u zemlji, od kojih se većim delom do banje vozi auto-putem. Od najnaseljenijih gradova Srbije, od Novog Sada je potrebno najviše vremena, (3h i 15min), sledi Beograd (2h i 35min), nakon toga Niš (1h i 35min), dok je Kragujevac najbliži sa udaljenošću od 1h i 10min.

Kada na kraju sagledamo sve ono što banja ima da ponudi, zaista ne čudi što je prethodne godine zabeležila najveću posećenost među banjama. Verujemo da će popularnost ovog turističkog centra rasti iz godine u godinu, kako se grad bude razvijao infrastrukturno i po svim ostalim pitanjima.

Preporučujemo

Najčitaniji tekstovi

Upoznajte Vrnjačku Banju

Kontaktirajte nas

Naš tim je spreman i raspoložen da odgovori na sva Vaša pitanja. Započnite razgovor sa nama danas putem sledećih kontakt informacija ili ispunite obrazac u nastavku. U Bomboni, svaki upit je korak ka domu iz snova!

Prodajna kancelarija

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.